Veel gestelde vragen

Algemeen

Wordt er een Vereniging van Eigenaar (VvE) opgericht?

Ja, er wordt een VvE opgericht. De maandelijkse bijdrage voor de VvE is gebaseerd op de metrage per woning. Tegen de oplevering van de woningen (Q4 van 2024) wordt er meer bekendgemaakt over deze bijdrage.

Wat zijn de prijzen van de woningen?

De prijzen van de woningen van Cosun II zijn terug te vinden in de woningzoeker. Tevens is er een prijslijst opgesteld. Deze kun je hier downloaden.

Hoe ziet het verkoopproces eruit?

Inmiddels is de verkoop van Cosun II in volle gang! Heb je de eerste inschrijftermijn gemist? Het is nog mogelijk om je in te schrijven als (reserve)kandidaat. Je kunt je inschrijven voor één of meerdere woning(en) via ‘Mijn omgeving‘.

Om je inschrijving succesvol af te kunnen ronden, dien je je financiële gegevens in te vullen, waaronder een verklaring, waaruit blijkt dat de aankoop financieel haalbaar is. Onder een financiële verklaring wordt verstaan: een hypotheekverklaring of -indien je over voldoende eigen geld beschikt- een bank-/accountantsverklaring.

Wacht niet te lang en schrijf je in om alsnog in aanmerking te komen voor jouw droomappartement.Vanaf 12 september worden de appartementen van Cosun II toegewezen. Vervolgens worden de verkoopgesprekken ingepland. Deze gesprekken vinden plaats op het kantoor van de makelaar (in Breda) of via een digitale afspraak.

Planning

Wanneer start de bouw en wanneer zullen de woningen opgeleverd worden?

De bouw van Cosun II start in Q1 van 2023 en de verwachting is dat de woningen worden opgeleverd in Q4 van 2024.

Vanaf wanneer kan ik mij inschrijven voor een woning?

Inmiddels is de verkoop van Cosun II in volle gang! Heb je de eerste inschrijftermijn gemist? Het is nog mogelijk om je in te schrijven als (reserve)kandidaat. Je kan je inschrijven voor één of meerdere woning(en) via ‘Mijn omgeving‘. Wacht niet te lang en schrijf je in om nog in aanmerking te komen voor jouw droomappartement.

Cosun II

Beschikt iedere woning over een buitenruimte?

Alle woningen beschikken over een buitenruimte in de vorm van een tuin, balkon en/of dakterras.

Wanneer start de verkoop van Cosun II?

De verkoop van Cosun II is in volle gang! Heb je de eerste inschrijftermijn gemist? Het is nog mogelijk om je in te schrijven als (reserve)kandidaat. Je kan je inschrijven voor één of meerdere woning(en) via ‘Mijn omgeving‘. Wacht niet te lang en schrijf je in om alsnog in aanmerking te komen voor jouw droomappartement.

Afwerking

Wordt er rekening gehouden met een fietsenstalling?

Binnen Cosun Park worden goede voorzieningen opgenomen voor de fiets. De twee fietsenstallingen in de parkeergarages bevatten ook ruimte voor scooters en elektrische bakfietsen. Op het maaiveld komen er verschillende plekken voor bezoekers om hun fiets te stallen.

Is er een berging aanwezig?

Ieder appartement beschikt over een eigen separate berging. De bergingen bevinden zich onder het gebouw en de gezamenlijke ingang naar de bergingen is bereikbaar nabij de entree.

Is er een mogelijkheid om mijn nieuwe woning te upgraden?

Het is mogelijk om je woning te upgraden door middel van meer-/minderwerk. Na het kopen van een woning helpt de kopersbegeleider van de aannemer je graag om jouw wensen en de kosten van de upgrade in kaart te brengen.

Hoe worden de woningen opgeleverd?

De woningen worden opgeleverd inclusief badkamer en toilet. De keuken is exclusief. Na de aankoop van de woning kunt u samen met de kopersbegeleider van de aannemer verschillende keuken indelingen en keukens in kaart brengen.

Energie & comfort

Wat zijn mijn energielasten wanneer ik een woning koop in Cosun II?

Doordat de appartementen van Cosun II Gasloos zijn en energiezuinig, zijn je energielasten doorgaans lager dan bij een woning die gas en stroom verbruikt. Hieronder staat een schatting van de kosten:

  • Een gemiddeld huishouden met een traditioneel gas- en elektriciteitsplan betaalt op dit moment ca. € 500,- per maand bij het afsluiten van een nieuw contract.
  • Bij een grotere woning (twee-onder-een-kap of vrijstaand) kan dit zelfs oplopen tot € 860,- per maand!

Woon je in een appartement van Cosun II (ca. 120 m²), dan betaal je gemiddeld € 260,- per maand. Daarmee bespaar je maar liefst € 240,- t.o.v. een gemiddelde woning in Nederland en zelfs € 600,- per maand t.o.v. een grote woning!

* Bron: huidige energietarieven eind 2022 – NIBUD.
** Aan deze voorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend.
*** De prijzen zijn berekend met het energieplafond van 2023.

Welke energiezuinige voorzieningen krijgen de woningen?

Alle appartementen worden energiezuinig opgeleverd. De woningen zijn gasloos en worden aangesloten op een WKO-installatie. Alle woningen voldoen aan de hedendaagse duurzaamheidseisen.

Zijn de woningen rolstoelvriendelijk?

De woningen op de begane grond tot en met de vierde verdieping zijn dankzij de lift goed bereikbaar voor mensen in een rolstoel. Ook alle openbare ruimtes in het pand van Cosun II zijn rolstoeltoegankelijk. De tweelaagse penthouses en de BG-woningen met een souterrain beschikken over een inpandige trap.

Hoe zijn de parkeervoorzieningen geregeld?

In het Cosun Park is er voor iedere bewoner een eigen parkeerplaats in één van de twee ondergrondse parkeergarages gerealiseerd. Verder worden er aan de rand van het park op het maaiveld genoeg bezoekersparkeerplaatsen gerealiseerd. Hierdoor ontstaat er een autovrij park tussen de woongebouwen.

Contact

Hoe kom ik in contact met de makelaar?

Van de Water makelaars verzorgt de verkoopbegeleiding van Cosun Park. Zij vertellen je graag meer over het project. Je kunt contact opnemen door te bellen naar het telefoonnummer 076 52 42 400 of door een e-mail te sturen naar nieuwbouw@vandewatergroep.nl.