Veel gestelde vragen

Algemeen

Hoe ziet het verkoopproces eruit?

De eerste inschrijftermijn van Cosun I is inmiddels gesloten. Je kunt je nu inschrijven als (reserve)kandidaat voor één of meerdere woning(en). Ga naar de pagina van Cosun I voor meer informatie of schrijf je (als reservekandidaat) in via de inschrijfpagina. kun je een account maken in ‘Mijn omgeving’. Vul hier jouw NAW-gegevens, persoonlijke- en financiële gegevens volledig in en geef in de tab ‘Voorkeuren’ de bouwnummers van jouw voorkeur aan. De gegevens en woningvoorkeuren die je eventueel tijdens de presale hebt ingevuld, kun je bij je officiële inschrijving gebruiken. In de woningzoeker kun je het aanbod bekijken en je oriënteren op jouw nieuwe woning.

Vanaf 28 mei worden de appartementen van Cosun I toegewezen. Vervolgens worden de verkoopgesprekken ingepland. Deze gesprekken vinden vanaf 31 mei plaats op het kantoor van de makelaar (in Breda) of via een digitale afspraak.

Het complete verkoopproces kun je hier downloaden.

Wat zijn de prijzen van de woningen?

De prijzen van de woningen van Cosun I beginnen vanaf € 350.000,- v.o.n. De vanafprijs per woningtype kun je terugvinden op de pagina Cosun I, waar je ook meer informatie kunt vinden over de woningtypen. De prijs per woning kun je ook terugvinden in de woningzoeker of download hier de volledige prijslijst.

Wordt er een Vereniging van Eigenaars (VvE) opgericht?

Ja, er wordt een VvE opgericht. De maandelijkse bijdrage voor de VvE is gebaseerd op de metrage per woning. Denk hierbij aan een bijdrage van ongeveer € 1.50,- per m². Tegen de oplevering van de woningen (begin 2023) wordt er meer bekendgemaakt over deze bijdrage.

Planning

Vanaf wanneer kan ik mij inschrijven voor een woning?

De eerste inschrijftermijn van Cosun I is inmiddels gesloten. Voor Cosun I is het vanaf nu mogelijk om je via de website als (reserve)kandidaat in te schrijven voor één of meerdere woning(en) van jouw voorkeur. Vul op de pagina ”inschrijven‘ jouw NAW-gegevens, persoonlijke- en financiële gegevens volledig in en geef in de tab ‘Voorkeuren’ de bouwnummers van jouw voorkeur aan. De gegevens en woningvoorkeuren die je eventueel tijdens de presale hebt ingevuld, kun je bij je officiële inschrijving gebruiken. In de woningzoeker kun je het aanbod bekijken en je oriënteren op jouw nieuwe woning.

Wanneer start de bouw en wanneer zullen de woningen opgeleverd worden?

De bouw (ook wel transformatie) van Cosun I start in Q3 van 2021 en de woningen worden naar verwachting Q1 van 2023 opgeleverd. Daarna volgen in verschillende fases Cosun II tot en met Cosun VI met in totaal ca. 265 appartementen.

Cosun I

Wanneer start de verkoop van Cosun I?

De eerste inschrijftermijn van Cosun I is inmiddels gesloten. Je kunt je nu inschrijven als (reserve)kandidaat voor één of meerdere woning(en). Ga naar de pagina van Cosun I voor meer informatie of schrijf je (als reservekandidaat) in via de inschrijfpagina. kun je een account maken in ‘Mijn omgeving’. Vul hier jouw NAW-gegevens, persoonlijke- en financiële gegevens volledig in en geef in de tab ‘Voorkeuren’ de bouwnummers van jouw voorkeur aan. De gegevens en woningvoorkeuren die je eventueel tijdens de presale hebt ingevuld, kun je bij je officiële inschrijving gebruiken. In de woningzoeker kun je het aanbod bekijken en je oriënteren op jouw nieuwe woning.

Beschikt iedere woning over een buitenruimte?

De meeste woningen beschikken over een buitenruimte in de vorm van een tuin, loggia, balkon of dakterras. In de woningzoeker vind je deze informatie per woning.

Afwerking

Hoe worden de woningen opgeleverd?

De woningen worden opgeleverd inclusief badkamer en toilet. De keuken is exclusief, maar de aansluitingen hiervoor zijn wel aanwezig. Meer informatie over de afwerking van de woningen lees je in de volledige afwerkstaat.

Is er een mogelijkheid om mijn nieuwe woning te upgraden?

Het is mogelijk om je woning te upgraden door middel van meer-/minderwerk. Hiervoor is een ambitieboek uitgebracht ter inspiratie. Het ambitieboek kun je hier lezen. Na het kopen van een woning helpt de verkoopbegeleider van de aannemer je graag om jouw wensen en de kosten van de upgrade(s) in kaart te brengen.

Is er een berging aanwezig?

Ieder appartement beschikt over een eigen separate berging. De bergingen bevinden zich onder het gebouw en de gezamenlijke ingang naar de bergingen is bereikbaar nabij de entree.

Wordt er rekening gehouden met een fietsenstalling?

Binnen Cosun Park worden goede voorzieningen opgenomen voor de fiets. De twee grote overdekte fietsenstallingen in de parkeergarages worden voorzien van elektrische oplaadpunten en bevatten ook ruimte voor scooters en elektrische bakfietsen. Op het maaiveld komen er verschillende plekken voor bezoekers om hun fiets te stallen.

Voorzieningen/duurzaamheid

Hoe zijn de parkeervoorzieningen geregeld?

In Cosun Park zijn er voldoende parkeerplaatsen voor alle bewoners en bezoekers. Door middel van ondergrondse parkeergarages blijven de auto’s ook zoveel mogelijk uit het zicht.

Hoe wordt er omgegaan met moderne mobiliteit?

Binnen Cosun Park wordt de mobiliteit van bewoners vergroot door middel van ‘Mobility-as-a-service’. Dit houdt in dat Cosun Park deelvervoer beschikbaar stelt. Denk aan fietsen, scooters en micro auto’s.

Zijn de woningen rolstoeltoegankelijk?

De woningen op de begane grond tot en met de vierde verdieping zijn dankzij de lift goed bereikbaar voor mensen in een rolstoel. Ook alle openbare ruimtes in het pand van Cosun I zijn rolstoeltoegankelijk. De tweelaagse penthouses en de BG-woningen met een souterrain of kelder beschikken over een inpandige trap.

Komen er oplaadpunten voor elektrische auto's of e-bikes?

Aan de noordzijde wordt een mobiliteitspunt gerealiseerd met oplaadpunten voor elektrische auto’s. De twee grote overdekte fietsenstallingen in de parkeergarages worden voorzien van elektrische oplaadpunten voor e-bikes.

Welke duurzame voorzieningen krijgen de woningen?

Alle appartementen worden zeer duurzaam opgeleverd. De woningen zijn gasloos en worden aangesloten op een WKO-installatie. Daarnaast worden de meeste gebouwen voorzien van zonnepanelen.

Contact

Hoe kom ik in contact met de makelaar?

Van de Water makelaars verzorgt de verkoopbegeleiding van Cosun Park. Zij vertellen je graag meer over het project. Je kunt contact opnemen door te bellen naar het telefoonnummer 076 52 42 400 of door een e-mail te sturen naar nieuwbouw@vandewatergroep.nl.