Cosun Park

Cosun Park gaat plaats bieden aan zes woongebouwen met in totaal zo’n 220 beschikbare koop- en huurappartementen. Daarnaast is er de ambitie om het project uit te breiden tot 265 woningen. Cosun I bijt daarbij het spits af met 39 koopappartementen. Daarna volgt Cosun II met 30 koopappartementen en vervolgens in verschillende fases Cosun II tot met Cosun VI met in totaal ca. 200 appartementen. Qua architectuur refereren Cosun II tot en met Cosun VI aan Cosun I. En net als Cosun I onderscheiden de appartementen zich door ruime buitenruimtes en royale porties daglicht.

"Ervaar wat al dat licht en ruimte met je doet."

De transformatie

Oorspronkelijk was Cosun Park ook daadwerkelijk een park. Een park waar hard gewerkt werd. Cosun I was het hoofdkantoor van de Suiker Unie en stond aan het einde van een lange toegangsweg die door een zorgvuldig ontworpen en ingericht park liep. In de huidige situatie is van het park weinig meer terug te vinden. Er zijn veel parkeerplaatsen en verharding, en de toegevoegde kantoorpanden zijn niet meer van deze tijd. Die parkachtige sfeer weer teruggebracht bij de transformatie met plaats voor nieuwe natuur en biodiversiteit.


Cosun Park zal met respect getransformeerd worden en een eigentijdse uitstraling krijgen zonder haar kwaliteiten te verliezen. De nieuwbouw zal als latere toevoegingen in materiaal, vorm en detaillering hetzelfde zijn als Cosun I. Op deze manier wordt er een eigentijdse leefomgeving gecreëerd, die zijn verleden niet vergeet en waarbij ook gebouwen en buitenruimte een herkenbaar geheel vormen.

Meer lezen over de transformatie? Download dan het ambitieboek van Cosun Park.

AMBITIEBOEK

"Werken maakt plaats voor wonen."

Het nieuwe Cosun Park

Cosun Park gaat plaats bieden aan de zes woongebouwen Cosun I tot en met VI. De concrete plannen voor de 220 koop- en huurappartementen zijn gemaakt. Tegelijk is er de ambitie om dit aantal uit te breiden tot ca. 265 koop- en huurappartementen. De realisatie hiervan zal in verschillende fases plaatsvinden. De eerstvolgende fase na Cosun I zal zich focussen op Cosun IV en V, twee nieuwbouwgebouwen aan de westelijke kant van het park. Deze woongebouwen zullen respectievelijk plaats bieden aan ca. 50 en 60 huurwoningen. Ook deze woningen beschikken, net als Cosun I, over royale raampartijen, luxe buitenruimtes en worden hoogwaardig en duurzaam afgewerkt met oog op de toekomst. Door de groene setting van Cosun Park loop je zo vanuit je woning de natuur in.

 

Benieuwd naar het gehele verhaal achter het nieuwe Cosun Park? In het ambitieboek wordt de gehele ambitie voor Cosun Park toegelicht.

AMBITIEBOEK

"Straks wandel je vanuit je voordeur zo het park in."

Groene setting

Door de ontwikkeling van Cosun Park transformeert een introverte bedrijvenlocatie in een open groen woonpark dat aansluit op de omgeving. In Cosun Park ontstaan zes woongebouwen in een groene setting. De duurzame combinatie van wonen en groen gaat het karakter van Cosun Park bepalen. Het landschap is als een uitnodigende, samenhangende ruimte ontworpen die niet alleen de woongebouwen en de bewoners verbindt, maar ook Cosun Park voor Breda zichtbaar en beleefbaar maakt. Meer over de inspiratie voor het nieuwe Cosun Park is te lezen in het ambitieboek.

AMBITIEBOEK
cosun park relaxen

Cosun II

Het laatste onderdeel wat gerealiseerd gaat worden, is Cosun III:

  • 56 koopappartementen
  • Waarvan 6 unieke penthouses met balkon en zeer royaal dakterras
  • Woonoppervlaktes van ca. 50 tot 155 m²
  • Royale buitenruimtes in de vorm van tuin, balkon of dakterras
  • Ondergrondse private parkeerplaatsen
  • Groene parksetting voor de deur
  • Dichtbij binnenstad en uitvalswegen
  • Aandacht voor duurzaamheid
  • Beschikbaar vanaf € 385.000,- V.O.N.

Meer weten over Cosun III? Bekijk hier het aanbod.

COSUN III